Serveis Socials
Oficina Comarcal d’Habitatge (OCH)
L’Oficina Comarcal d’Habitatge (OCH) és un servei de la Mancomunitat de la Ribera Alta que canalitza els esforços i coordina les polítiques de les administracions locals de la comarca en matèria d’habitatge.
L’OCH pretén integrar tota la informació, gestió i tramitació sobre habitatge en un únic punt de prestació per a facilitar l’accés al ciutadà.
Podeu trobar més informació a la web de l’OCH
Serveis Socials Generals i d’Ajuda a Domicili
Els Serveis Socials Generals de la Mancomunitat de la Ribera Alta ofereixen atenció i recursos destinats a previndre la marginació i promoure la integració d’aquelles persones o famílies que per diferents motius (dificultats econòmiques, manca d’autonomia personal, problemes d’integració social, etc.) necessiten l’ajuda i la protecció social per tal de cobrir les seues necessitats bàsiques. Aquest servei també ofereix ajuda a domicili per a les persones o famílies necessitades.
Agència Pangea
L’objectiu de l’agencia Pangea és fomentar la integració de les persones migrants i autòctones en la Ribera Alta utilitzant estratègies de sensibilització que previnguen i pal·lien situacions de risc i, al mateix temps, promoguen la convivència intercultural.
Per a més informació visitar la nostra web Pangea
Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat
La Mancomunitat de la Ribera Alta s’ha unit a la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat de la Generalitat Valenciana. Aquest nou servei té com a finalitat oferir als municipis de la comarca un suport tècnic per a la implantació de polítiques actives d’igualtat en l’àmbit municipal, a través de diferents accions a què els ajuntaments de la Ribera Alta podran accedir i dotar de ferramentes al personal tècnic dels diferents municipis per a la integració de la perspectiva de gènere en les polítiques locals a través de la creació d’un Consell Comarcal de Dones de la Ribera Alta.
II PLA D’IGUALTAT D’OPORTUNITATS ENTRE DONES I HOMES DE LA MANCOMUNITAT DE LA RIBERA ALTA (Accions)
Intervenció des d’Equip específic d’intervenció en infància i adolescència (EEIIA)
És un servei especialitzat d’atenció a famílies amb menors en situació de risc: conflictes entre pares i fills, problemes de parella, separacions conflictives, dificultat a l’hora d’establir pautes educatives, patrons d’interacció violents, etc. Són prioritaris els casos de famílies en què s’ha aplicat una mesura de protecció per als menors (acolliment residencial o amb una família), a fi d’intervindre per afavorir el seu retorn amb la família biològica. El EEIIA està format per un equip interdisciplinari que actua en els casos derivats pels Serveis Socials municipals o per la Conselleria de Justícia i Benestar Social.
Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA)
El seu objectiu és la prevenció de les drogodependències i la promoció d’una cultura saludable en tots els àmbits.
Àmbit escolar. Implicar professors, alumnes i pares en els diferents programes de prevenció escolar.
Àmbit familiar. Assessorar i facilitar als pares els recursos bàsics per a fomentar l’educació i la comunicació operativa en la llar.
Àmbit comunitari. Promoure programes de formació i sensibilització de la societat i fer un seguiment dels casos de consum incipient de drogues.
Oficina d’Informació al Consumidor
Servei d’informació i ajuda als consumidors i usuaris per a l’exercici dels seus drets. S’encarrega de rebre queixes, denúncies, reclamacions i tramitar-les pel procediment que siga aplicable davant les instàncies competents. L’OMIC és un servei gratuït per als ajuntaments mancomunats.