La Comarca

LA RIBERA ALTA

La Ribera Alta és una comarca interior de la Comunitat Valenciana, amb una extensió total de 979,5 km² i una població de més de 220.000 habitants, que presenta una densitat de població d’aproximadament 224 habitants per quilòmetre quadrat. Tenint en compte que la densitat mitjana de la Comunitat Valenciana és de 173 hab/km², la Ribera Alta està per damunt de la mitjana autonòmica.

La seua ubicació, a uns 35 quilòmetres al sud-oest de la ciutat de València, i una bona comunicació viària amb l’autopista AP-7 situen la Ribera Alta en un important lloc respecte al principal eix de comunicació amb la Unió Europea. Per altra part, la comarca és travessada per l’autovia A-7 que enllaça València amb el sud-est peninsular (Múrcia) i l’interior (Albacete).

La unitat administrativa comarcal de la Ribera Alta concentra en la seua demarcació un total de 35 municipis i una entitat local menor: Alberic, Alcàntera de Xúquer, l’Alcúdia, Alfarp, Algemesí, Alginet, Alzira, Antella, Beneixida, Benifaió, Benimodo, Benimuslem, Carcaixent, Càrcer, Carlet, Castelló, Catadau, Cotes, l’Énova, Gavarda, Guadassuar, Llombai, Manuel, Massalavés, Montserrat, Montroi, la Pobla Llarga, Rafelguaraf, Real, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer, Tous, Turís i l’entitat local menor de la Barraca d’Aigües Vives. De tots aquests municipis Alzira, la capital de la comarca, és el nucli més poblat amb prop de 45.000 habitants.

mapa de ubicación geográfica de la ribera
Facebook
X (Twitter)
YouTube
Instagram
Skip to content