Presidència

Paqui Momparler Orta, presidenta de la mancomunitat de la ribera

SALUTACIÓ DE LA PRESIDENTA DE LA MANCOMUNITAT

Benvolgudes i benvolguts

Vull agrair-vos l’accés a aquesta web de la Mancomunitat de la Ribera Alta. Un espai d’informació pública que pretén donar a conèixer tot l’esforç i dedicació que des de la Mancomunitat es fa per a millorar els serveis i desenvolupar projectes mancomunats. A més, tracta de fer-vos partícips de noves iniciatives que afavorisquen el benestar dels riberencs i riberenques.

Accepte el repte de la Presidència, convençuda del municipalisme i de la tasca de cooperació i cohesió territorial que s’ha de fer des de la Mancomunitat. Per aquest motiu, buscarem models que reflectisquen la realitat de tots els municipis integrants, per resoldre amb eficiència i eficàcia els problemes que ens afecten i així poder iniciar noves estratègies que beneficien els nostres pobles i ciutats.

Finalment, volem que aquest espai facilite una finestra oberta als habitants de la nostra comarca, que coneguen la nostra mancomunitat i, a més, proporcione un canal de comunicació per continuar fent entre totes i tots, una comarca de la qual sentim un gran orgull i sentiment de pertinença.

Paqui Momparler Orta

PRESIDÈNCIES DE LA MANCOMUNITAT (1996 – 2023)
FRANCESC SIGNES (GENER 1996 – DESEMBRE 2001)

signes_nunez_francesc_de_borja

Responsable de la creació de la Mancomunitat i de les gestions prèvies que van permetre arrancar el projecte amb 22 ajuntaments de la Ribera Alta.
Sota el seu mandat es van engegar els primers serveis mancomunats, com la Recollida de Residus (paper, vidre i plàstic), Recollida d’Animals abandonats, prestacions socials com el Servei d’Atenció a Famílies amb Menors en Situació de Risc (SEAFI) o la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPC).
En 2001 impulsa la creació del Consorci Mediambiental de la Ribera, futura Agència Energètica de la Ribera (AER) i embrió del futur Consorci de la Ribera, que ofereix serveis per a la Ribera Alta i Baixa.

MATILDE FERRÀ (DESEMBRE 2001 – OCTUBRE 2003)
Mati Ferra

Escomet una reestructuració organitzativa de l’entitat en paral·lel a la incorporació de nous serveis, com la gestió del subministrament d’aigua potable per a l’Alcúdia i Guadassuar, o l’Oficina de Promoció del Valencià. En la seua etapa la Mancomunitat aconsegueix l’aprovació del projecte europeu LUMEN per al desenvolupament de programes d’activació de l’ocupació i el teixit empresarial en la comarca amb fons europeus, que serà l’origen del Pacte per l’Ocupació de la Ribera (PATER), participat per l’administració, sindicats i patronal, que finalment s’integrarà en el Consorci de la Ribera. A més, l’ens comarcal participa en la primera trobada de mancomunitats, que té lloc a Gandia i que assenta les bases de la futura acció comuna dels ens comarcals.

JOAQUÍN MARTÍN (OCTUBRE 2003 – NOVEMBRE 2007)
JOAQUIN MARTINEZ

Culmina el procés d’unió de municipalitats en la Mancomunitat amb l’adhesió de Catadau, l’últim dels 35 municipis de la comarca que faltava per integrar-se en l’ens. Realitza gestions per a augmentar el pes institucional de l’entitat, amb la seua incorporació a la Federació de Municipis i Províncies (FEMP) o la creació del Guardó de la Mancomunitat. És responsable dels tràmits per al finançament i execució de la seu definitiva, en un edifici a Alzira de nova construcció. En la seua etapa s’incorporen, a més, serveis com els departaments de Cultura, Joventut i Esport i Medi Ambient o l’ampliació del paquet de serveis socials per a municipis (Punt de Trobada Familiar i Serveis Socials de Base).

ROSA SEBASTIÀ (NOVEMBRE 2007 – SETEMBRE 2011)

El seu mandat es caracteritza per la gestió de projectes europeus i la incorporació de nous departaments, com l’Oficina de Promoció Turística de la Comarca Riberaturisme, i serveis com AMBICI (transport amb bicicleta), l‘Oficina per a la Integració dels Immigrants (AMICS) o el sistema de gestió d’expedients sancionadors. En el plànol institucional, escomet l’adhesió de la Mancomunitat a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i l’agermanament amb el cantó d’Upala (Costa Rica) en el marc d’un projecte de la UE (EuropeAID) per a la formació de tècnics de l’administració local per al desenvolupament sostenible (Caldes).

CRISTÓBAL GARCIA (SETEMBRE 2011 – SETEMBRE 2015)
CRISTOBAL GARCIA

Etapa de continuïtat que es caracteritza per la gestió de projectes europeus i la incorporació de prestacions com l‘Oficina d’Atenció al Consumidor (OMIC) o els serveis d’Atenció a la Dependència, Retirada de Vehicles, Educació Vial, Assistència Tècnica (informes d’enginyeria), Assistència Informàtica per als Ajuntaments o la Plataforma Elevadora, entre d’altres.

TXEMA PELÁEZ PALAZÓN (SETEMBRE 2015 – SETEMBRE 2023)

TXEMA PELAEZ

Al llarg de les dues legislatures en les quals Peláez presidix la Mancomunitat, s’amplien els servicis amb la creació, entre altres, de l’Oficina Comarcal d’Habitatge, el Servici de Digitalització de Patrimoni, el Servici de Joventut i el Servici d’Igualtat, i es potencia el Servici de Recollida Selectiva de Residus amb la implantació del sistema Porta a Porta. A més, la mancomunitat es convertix en mancomunitat d’àmbit comarcal en aplicació a la Llei Valenciana de Mancomunitats.

Facebook
X (Twitter)
YouTube
Instagram
Skip to content