Jornada “Sembrem llavors, recollim canvis”

L’Agència d’Igualtat i Convivència de la Mancomunitat de la Ribera Alta ha organitzat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Alcúdia, una jornada formativa i de sensibilització anomenada “Sembrem llavors, recollim canvis: De la gestió de les emocions a la construcció de les relacions”.

El principal objectiu de l’esdeveniment, versava en conéixer els elements intervenen en la construcció de les emocions i la personalitat en la infància i la influència dels diferents agents socialitzadors en la construcció de les relacions entre adolescents aplicant la perspectiva de gènere.

La jornada estava adreçada a tota la ciutadania, però en especial acudiren els equips de professionals que intervenen en infància i adolescència, des de l’àmbit educatiu, joventut, serveis socials, etc.

Les persones ponents eren professionals de la psicologia i la sociologia. Encetaren la jornada amb Coral Ariño, neuropsicòloga especialitzada en estimulació cognitiva. A la segona taula, comptaren el sociòleg Alexis Lara, fundador de la plataforma La Comarca Científica i autor del llibre Negacionisme de gènere. Per finalitzar, la intervenció de Mª Ángeles Hernández, psicòloga i sexòloga que treballa l’educació sexual i la prevenció de la violència de gènere amb la gent jove. Cal esmentar que cadascuna de les ponències va ser presentada i moderada per companys i companyes de departaments de la Mancomunitat. D’una banda, Coral Ariño va ser presentada per Vera Boix, coordinadora de l’EEIIA; d’altra, Alexis Lara va ser moderat per Ernest Llorca, coordinador del departament de Cultura i Valencià i per finalitzar Mª Ángeles Hernández va ser presentada per Isabel Lozano, tècnica del departament de la UPCCAA.

La jornada va tindre molt bona acollida, amb una assistència de quasi un centenar de persones. Es va comptar també amb la presència de diferents càrrecs polítics, com són la presidenta de la Mancomunitat, Paqui Momparler, qui va concloure la jornada junt amb la Regidora de l’Ajuntament de l’Alcúdia, Mª José Retamino Castel; i l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom Porta, qui la inaugurà.

Facebook
X (Twitter)
YouTube
Instagram
Skip to content